Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Magnum Tornooi

Het magnum tornooi is een vaste waarde binnen onze club en organiseren we al meer dan dertig jaar. Het is een internationaal tornooi waarbij we de voorbije jaren ploegen vanuit zowel België, Duitsland, Nederland als Groot-Brittannië hebben mogen verwelkomen.

Het is een ploegentornooi dat in poulevorm wordt afgewerkt en waarbij er uitsluitend dubbel en mix wordt gespeeld. Een ploeg bestaat uit minstens twee dames en twee heren. De teams worden ingedeeld op basis van hun sterkte in de volgende categorieën: 1-5, 5-7, 7-9, 9-11, 11-12/Recreant

Je speelt wedstrijden tegen de andere teams en verzamelt zo punten voor het eindklassement. Iedere gewonnen set levert je team een punt op voor het eindklassement.

Tijdens het tornooi trachten we er voor te zorgen dat iedere speler minstens negen wedstrijden kan spelen gespreid over het hele weekend.

Zoals ieder jaar zijn er mooie prijzen voorzien voor de top drie van iedere poule en gaat niemand met lege handen naar huis. Op zaterdag avond organiseren we ook een Breugel avond gevolgd door een spelers party. 

Index Magnum

De teams worden opgedeeld in 5 verschillende reeksen zoals te zien is in bovenstaande tabel. Bij deze indeling wordt er rekening gehouden met de ploegindex en het maximale individuele klassement van de reeks. Wanneer een ploegindex kleiner is dan deze van de ondergrens voor de reeks waarvoor de ploeg zich heeft ingeschreven zal de ploeg hiervan op de hoogte gebracht worden en ingedeeld worden in de juiste reeks. Naast de ploegindex wordt er eveneens rekening gehouden met het individuele klassement. Zo zal een speler met dubbel klassement 4 en gemengd dubbel klassement 5 een maximaal individueel klassement hebben van 9 en zal een ploeg waarin deze speler opgesteld is slechts kunnen deelnemen in reeks 1-5 en 5-7. 

*de index wordt bepaald door het actuele klassement van de 4 hoogst geklasseerde spelers